Ben Ik Dat?
oh my gosh

Oh my Gosh, ben ik dat echt? De vraag die constant door mijn hoofd spookte nadat ik de 3D Fitscan heb laten uitvoeren.

ben ik dat

DE 3D FITSCAN

Vijftien minuten eerder…

Met een big smile liep ik een tijdje terug om 1 uur de grote werkzaal van één van de flexlocaties van mijn organisatie binnen. Meerdere collega’s stonden met elkaar te babbelen. Ook de mensen die de 3D Fitscan uitvoerden waren druk bezig.
Haaaaaii, riep ik uit. Moet ik hier zijn? Ik had er zin in.

Tijdens de intake kletste ik er vrolijk op los. Koetjes, kalfjes, het weer, de kinderen, noem maar op. Ik moest tijdens de intake een account aanmaken, mijn lengte en leeftijd passeerden daarbij de revue.

En toen, mocht ik achter een paar donkere gordijnen op een plateau gaan staan. Het plateau begon rond te draaien en ik werd gescand. Het leek op een scène uit een sci-fi film. Superspannend, maar in een flits klaar.

De resultaten

Ergens, diep van binnen, wist ik dat het foute boel was. Ik ben in maart 2017 voor de tweede keer bevallen, ik geef sindsdien volledig borstvoeding, dus kan ik niet echt lijnen én ik let absoluut niet meer op mijn voeding. Je moet weten dat ik, voordat ik zwanger raakte en de eerste vijf maanden van mijn zwangerschap, koolhydraat arm at. Het ging daarmee zo ontzettend goed, dat ik niet verwachtte ooit nog aan te komen.

Maargoed, om terug te komen op de resulaten. Het viel reuze mee, dacht ik.
“Mevrouw, u weegt 93 kg, dit komt op basis van uw lengte overeen met Obesitas….. Ik hoorde niks meer.

Obesitas

Wait, what?

Obesitas? Okeeeyy, ik ben geen Beyoncé, maar Obesitas doet me aan Barbapapa denken en naar mijn mening ben ik dat niet.
Ja, ik ben zwaarder dan de gemiddelde Nederlandse vrouw, maar Obesitas? Really? Ik wil niemand op de teentjes trappen, ik weet dat er mensen zijn die ziek zijn en daardoor niet af kunnen vallen, of juist extreem veel aankomen. Maar ik ben dat niet, Obesitas past niet bij mij.

Ja, ik heb op werk inkak momenten waardoor ik naar chocola en koekjes en ijs en chips snak, maar Obesitas? Ik was het er niet mee eens.

OMG, BEN IK DAT?

Totdat ik mijn persoonlijk boekje kreeg. Op de kaft stond een foto, een foto die de scan had geproduceerd. En ik sloeg stijl achterover. Oh My God, ben ik dat echt?

ben ik datben ik dat

Ja dus. We kijken dagelijks wel een paar keer naar onszelf. In de spiegel, in een etalageruit of de ruiten van een auto. We hebben allemaal een bepaald beeld bij onszelf, en tot die dag dacht ik dat het wel oké zat. Ach, buikje is iets groter en benen iets dikker. Maar ik had onlangs een mens gebaard, dus het mocht.

Time for Change

Nou, nee. Als je zelf schrikt van wat je ziet, dan is het time for change. En dat is wat ik direct ben gestart. Ik weet van mezelf wat voor leefstijl voor mij succesvol is en wat niet. Ik weet ook dat ik binnenkort weer de oude ben. Echt waar.

Als je ook op zoek bent naar dé manier om gezond af te vallen, moet je vooral mijn blog in de gaten houden. Binnenkort schrijf ik een artikel over de do’s en don’ts van het afvallen en welke leefstijl mijn back heeft. Wil je ook een scan laten uitvoeren? Kijk dan even op deze site.

– XOXO Di –

Oh ja, liked what you read? Laat een comment achter en volg me op SM. (Nee, niet die SM, viespeuk)


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “Ben Ik Dat?
oh my gosh

 1. Gail avatar
  Gail

  Leuke site sister, keep up the good work ????

 2. Marion avatar

  Dat was schrikken. Doordat je gewicht gelijk werd gekoppeld aan obesitas kwam dat nog eens dubbel binnen. Succes met de afvalstrijd en hou ons op de hoogte.

 3. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl avatar

  Zoiets zet je dan wel even aan het denken! Klinkt trouwens best interessant, zo’n fitscan! En zo zie je jezelf inderdaad ook eens op een andere manier..

 4. Amelie avatar

  Zoals Adine zegt zet het je aan het denken! Maar zolang je je er goed bij voelt is dat toch ok?

 5. Laura | I scream beauty avatar

  Inderdaad! Ik zou er denk ik wel even van schrikken! Ik ben nu zwanger en voel me best onzeker of mijn groter wordende lichaam..

 6. Fleur avatar
  Fleur

  Wel goed dat je dit op je werk aangeboden kreeg. Succes met je gezondere levenstijl.

 7. R. avatar
  R.

  Waar ik sport hebben ze ook binnenkort zo een supersonic 3Dbodyscan apparaat wat de future you zal tonen en progressie meet etc…maar ik hou al niet v gewone fotos laat staan zo 1. Ben wel benieuwd naar je resultaten en tips.

 8. Sharlie avatar
  Sharlie

  Super leuk aantrekkelijke site Dionne zal ik zeker weer bezoeken

  1. Dionne Kathleen avatar

   Dankuwel mevrouw Sharlie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like What you Read? Share!
Please let me Read...
Share via