faq

Heb je een faq (vraag die veel gesteld wordt)? Dan heb je de juiste pagina gevonden. High Five!

Alles wat je moet weten over Studio Dionne Kathleen, vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Not Cool! Laat het me meteen weten, ik fix dat probleem in no time!

FIRST FAQ’S FIRST

Wat zijn postkaarten?

De naam zegt het eigenlijk al. Postkaarten zijn alle kaarten die je post, dus verstuurt. Bijvoorbeeld wenskaarten, aankondigingskaarten, uitnodigingskaarten enzovoorts!

Tegenwoordig heb je ook Digitale Postkaarten, je verstuurt deze niet per post, maar verzend ze per e-mail of bijvoorbeeld per Whatsapp.

Wat is het verschil tussen een wenskaart, aankondigingskaart en uitnodigingskaart?

Wenskaarten stuur je op als je een ander iets toe wilt wensen.

Aankondigingskaarten verstuur je om iets tofs aan te kondigen.

Uitnodigingskaarten worden opgestuurd om mensen uit te nodigen voor een evenement.

In dit bericht leg ik de verschillen met meer details uit.

Wat is stationery?

Vertaald uit het engels: “Stationery verwijst naar schrijfmateriaal, zoals gesneden papier, enveloppen, maar ook naar schrijfgerei  en andere kantoorbenodigdheden.

Als je op zoekt bent naar stationery bij Studio Dionne Kathleen, dan heb ik het vooral over briefpapier (letterheads) en andere gedrukte layouts, zoals bijvoorbeeld maatwerk c.v. templates of losse planner  en notitie pagina’s.

Is branding niet hetzelfde als brand design of brand identity?

Nee! Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Ze horen bij elkaar maar er is een duidelijk verschil.
Wanneer je een bepaald liedje hoort of een geurtje ruikt, kan het gevoelens bij je opwekken toch? Nou dat is dus hetzelfde met je branding. Je verkoopt als het ware een gevoel of een beleving, en dat is niet helemaal tastbaar.

Het gevoel dat bij jou wordt opgewekt na het ruiken van het geurtje of horen van het liedje, is vaak gekoppeld aan een herinnering, een beeld. De brand design of brand identity (huisstijl), is te vergelijken met dat beeld. Een bron van herkenning en dus tastbaar.

FAQ’S OVER MAATWERK ONTWERPEN

Wat ontwerp je allemaal?

Graphic Communication! Denk aan:
Postkaarten (wenskaarten, uitnodigingen enzo). Stationery zoals briefpapier, c.v. templates en planner pagina’s. Brand Design (huisstijl voor jouw bedrijf of hobby).
Maar als je me heel lief aankijkt ontwerp ik nog altijd je droomhuis.

Heb je ook voorbeelden van je designs?

Ja! Neem een kijkje in mijn portfolio, in de Shop of kijk in de highlights op mijn insta account.

Hoe wordt je ontwerpwerk geleverd?

Dat hangt af van jouw wensen. Ik ontwerp digitaal, dus je kunt je project digitaal aangeleverd krijgen. Maar als je de designs gedrukt geleverd wilt hebben is dat natuurlijk ook mogelijk. Ik werk altijd met dezelfde drukker en leveranciers om zeker te zijn van de kwaliteit.

Hoe lang duurt het voordat je een opdracht afrondt?

Dat hangt af van de opdracht. Maar reken op ongeveer 3 dagen à 4 weken, van het moment van bevestigen tot het moment van opleveren. Drie dagen geldt dan voor bijvoorbeeld digitale postkaarten en vier weken voor bijvoorbeeld het aanleveren van de digitale bestanden van je brand design.

Ik wil dat je iets voor mij ontwerpt. Hoe doe ik dat?

Je kan me altijd e-mailen of bellen met ontwerpvragen. Ik reageer meestal dezelfde dag! Uitgebreide gegevens over het contact opnemen of een samenwerking vind je hier.

Kan ik een opdracht ook annuleren?

Ja! Tot 48 uur na het plaatsen van je opdracht kun je deze kosteloos annuleren. Daarna zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

FAQ’S OVER DE SHOP

Hoe lang duurt het voordat ik de bestelling ontvang?

Op de productpagina staat hoe lang het duurt om de bestelling te ontvangen. Over het algemeen geldt, tussen de 1 en 3 werkdagen voor postkaarten (als deze op voorraad is). Ik pak alles persoonlijk in, en breng ze zelf naar het postkantoor om er zeker van te zijn dat je de kwaliteit ontvangt die je verdient!

Kan ik producten ook retourneren?

Ja! Als het product niet in de smaak valt kan deze uiterlijk 7 dagen na aankoopdatum teruggezonden worden. Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag terug. Dit geldt helaas niet voor postkaarten.

Verkoop je alleen producten van eigen merk?

Voorlopig wordt de Shop gevuld met zelf ontworpen producten. In de toekomst zullen er ook items van andere merken verkocht worden. Ik ben de meest toffe helaas nog niet tegen gekomen. Mocht je zelf een suggestie hebben, kun je natuurlijk een bericht achterlaten!

Wat bedoel je met Stationery Suites?

Dit zijn postkaart- en stationery pakketten die zorgvuldig zijn samengesteld om jouw bijzondere dag in één keer te branden. Deze basispakketten bestaan uit:
Aankondigingskaarten en/of Uitnodigingskaarten, inclusief enveloppen en verzendlabels, om je speciale gebeurtenis aan te kondigen en mensen ervoor uit te nodigen.
Checklijsten en Planner pagina’s voor de planning en tracking van deze speciale gebeurtenis.
Stickers om je happening iets meer te branden.

Natuurlijk kun je zo’n pakket ook custom (maatwerk) laten ontwerpen. Neem daarvoor contact met mij op.