Galaxy Note 8
mijn nieuwe smartphone

Hij is in september van het vorige jaar uitgekomen, en wat ben ik toch verliefd op mijn Galaxy Note 8.
In een eerdere post over dingen die niet mogen ontbreken op de verlanglijst van een MOAT, stond hij ook al. En nu is hij binnen, na een maand gebruik ben ik er helemaal weg van! Wil je weten waarom? Lees dan verder!

samsung galaxy note 8

 

TOCH TOE AAN EEN NIEUWE TELEFOON

 

Mijn telefoon, gaat net als bij velen van ons, twee jaar mee. Ook al houd ik van gadgets, vind ik het simpelweg onzin om jaarlijks een nieuwe telefoon aan te schaffen, dit omdat de specs nauwelijks tot niet veranderen. Tenzij je gek doet en een heel ander merk kiest natuurlijk. Maar ik ben niet zó gek, dus twee jaar. Er was in principe ook niet heel veel aan de hand met mijn oude toestel, op wat gebruikerssporen na en natuurlijk dat hij wat trager werd omdat ik het zo intensief gebruikte. (Lees minilaptop.)

Ik ben sinds 2013 fan van Samsung. (Ja, erg laat. Daarvoor was ik een avid Nokia fan) Mijn eerste Samsung telefoon, was een Note 3. Bijna twee jaar later begaf hij het en ik moest snel een nieuwe telefoon hebben. De nieuwe Note was toen nog niet uit, dus stapte ik over op de S6 Edge Plus. Het is niet zozeer dat het een slechte telefoon is, maar ik miste de S Pen van de Note, en de Note is nou eenmaal krachtiger. Vooral voor een multifunctionele moeder zoals ik.

S8 Plus vs. Note 8

 

Om er toch zeker van te zijn dat ik geen fout maakte, door over te stappen van S naar Note, vergeleek ik de (voor mij) meest interessante kenmerken van beide toestellen. De grootte van het scherm, de camera, de RAM, de opslagcapaciteit, en of er leuke extra’s waren.

GALAXY S8 PLUS GALAXY NOTE 8
Scherm 1574mm Infinity 1600mm Infinity
Camera 12mp dual 12mp
RAM 4GB 6GB
Opslag 64GB uitbreidbaar 64GB uitbreidbaar
Extra’s Bixby S Pen + Bixby
Coole Kenmerken App Pair

MIJN GALAXY NOTE 8

 

Het ontvangen, en “unboxing” van mijn nieuwe telefoon was een feestje. De inhoud van het doosje, sprak voor zich, maar wat is de Galaxy Note 8 toch mooi. Hij heeft een strakke vormgeving, de gouden kleur is niet schreeuwerig of té glanzend, en het scherm is “oneindig”, prachtig gewoon!

bron

Verder woog hij naar mijn gevoel niet veel meer dan de S6, maar hij is wel groter en platter. Het scherm wordt niet onderbroken door randjes, en de “thuis-knop” is nu virtueel. Daar moest ik in het begin even aan wennen, want de thuis knop is niet altijd zichtbaar. Verder nam het instellen van de telefoon, niet al te veel tijd in beslag. Door Samsung Switch te gebruiken, kun je je oude toestel overzetten naar je nieuwe toestel. Daarbij heb je natuurlijk ook de vrije keuze in wat je overzet en wat niet. Het was voor mij dus een goed moment om mijn apps op te schonen.
Toen alles eenmaal overgezet was, en het toestel geladen was, was hij klaar voor gebruik.

 

note 8 front

 

note 8 back

 

HET GEBRUIK VAN MIJN GALAXY NOTE 8

 

Wat is er nou zo bijzonder aan het gebruiken van een smartphone? Bijna iedereen heeft er één. Klopt, maar voor iemand die een bezige levensstijl heeft, is dit zeer zeker belangrijk. Je smartphone kan het leven stukken gemakkelijker maken, als je maar weet hoe je het instelt om voor je te laten werken en soms zelfs denken. Er zijn verscheidene apps, die mij daarbij helpen, maar daar vertel ik in een andere post over. Voor nu gaat het om het gebruik van mijn Galaxy Note 8, en de coole features die dat leuker maken.

Voor wat betreft het gebruik van de Galaxy Note 8, verandert er niet heel veel vergeleken met de S serie. Je kunt nog altijd diverse home schermen instellen, je kunt nog altijd apps in mappen plaatsen om je home scherm overzichtelijk te houden. Deze toestel is wel iets sneller dan de overige toestellen, en dat heeft natuurlijk met het werkgeheugen te maken. Deze is bij de Note 8, 2GB meer dan bij de S Serie. De grootste veranderingen zitten hem wel in de extra (coole) features.

De S Pen

 

 

De S Pen is een extraatje dat de overige Samsung toestellen niet heeft. Hiermee kun je op je scherm schrijven, schetsen, selecteren, en nog veel meer. Wat ik nu wel het allerleukst vind aan de S Pen, is de Live Message. Je kunt iets schrijven of schetsen en deze wordt geanimeerd, waarna je het direct kunt delen met je vrienden en familie. Verder kun je met de S Pen een gedeelte van je screenshot opslaan, in plaats van als bij overige toestellen, de gehele scherm te moeten opslaan. Ik hoef natuurlijk ook niet te vertellen dat het bewerken van foto’s en plaatjes een stuk gemakkelijker is door het gebruik van een pen in plaats van “dikke vingers”.

 

Galaxy note 8 s pen

 

App Pair

note 8 app pair

 

bron

Alhoewel ik mezelf heb voorgenomen meer te gaan mono-tasken in plaats van multi-tasken, vind ik de feature die het multi tasken toelaat op de Note 8 echt super. De zogeheten App Pair.  Dit werkt samen met de Edge functie van je scherm. De Edge functie van Samsung toestellen houdt in dat je vanaf de zijkant van je scherm kunt vegen en daar snel toegang hebt tot applicaties en contactpersonen die je zelf instelt. Meestal de meest gebruikte apps en contactpersonen. Bij de Galaxy Note 8, kun je nu ook twee applicaties met elkaar koppelen, zodat ze tegelijkertijd opgestart worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Instagram en Preview, of Trello en Evernote. Welke apps jij ook besluit te koppelen, ze worden tegelijkertijd opgestart en allebei weergegeven op je scherm. Hoe cool is dat?

Een Echt Lederen Case van Valenta

 

Bij een mooie, multifunctionele telefoon, hoort natuurlijk ook een mooie, multifunctionele hoes. Mooi is natuurlijk een relatief begrip, niet iedereen heeft hetzelfde beeld bij mooi.  Maar in mijn geval wilde ik een hoes met een tijdloze uitstraling, dat kwalitatief goed is en die ook (indien nodig) als portemonnee gebruikt kan worden. Met al deze criteria in gedachten, ben ik gestuit op de Valenta Booklet Classic Luxe. Het is een bruin lederen hoes, waar ook briefpapier en pasjes in gestopt kunnen worden. De hoes opent als een boek en de zijkanten van het toestel worden beschermd door een kunsstof rand. Deze hoes is speciaal ontwikkeld voor de Samsung Galaxy Note 8, waardoor alle openingen en knopjes van het toestel perfect aansluiten op de hoes. Deze hoes oogt strak, tijdloos en is de perfecte aanvulling op mijn Note 8.

note 8 valenta case

Ik ben al  in al erg ben blij met mijn nieuwe toestel en weet zeker dat ik er twee jaar plezier aan ga hebben. Welke toestel heb jij? Laat je het weten in de comments?

– XOXO Di –


Geplaatst

in

door

Reacties

13 reacties op “Galaxy Note 8
mijn nieuwe smartphone

 1. Quirina avatar

  Ik heb een Iphone SE, ben ik echt nodig toe aan een nieuwe maar ben er nog niet over uit welke het gaat worden.

  1. Dionne Kathleen avatar

   Ga wat vergelijkingssites af en ga na wat voor jou echt belangrijk is. Je komt er echt wel.

 2. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl avatar

  Wat een leuke review! Mooie foto’s ook 🙂 Ik heb zelf een iPhone 6 (volgens mij). Inmiddels alweer 3 jaar, maar ik probeer nog even te rekken tot er ergens in maart een nieuwe S komt. De ‘gewone’ iPhones vind ik inmiddels nu écht veel te duur worden en deze begint steeds vaker te storen, dus ik zal hem straks wel een keer moeten vervangen.

  1. Dionne Kathleen avatar

   Ja, constant een nieuwe telefoon past ook niet echt in het “lekker leven met minder” mentaliteit. Helaas kan ik niet veel langer dan twee jaar met mijn telefoons. Ik draai er zoveel apps op, dat het werkgeheugen en besturingssysteem na twee jaar niet voldoende meer zijn. Maar bedankt, vooral over de foto’s.. Haha ik probeer alles te DIY-en, zo ookmijn photoshoots..

 3. Amelie avatar

  Ziet er een heel goede smartphone. Nochtans ben ik een echt iPhone liefhebber!

 4. Rosie avatar

  Klinkt als een goede telefoon! Ik mag over een weekje verlengen dus ben me flink aan het oriënteren :)! Deze klinkt tof!

 5. R. avatar
  R.

  Thanks for the info. Ik mag verlengen maar moet waarschijnlijk veel bijbetalen. Sowieso wel een Samsung liefhebber al eeuwen, maar waarschijnlijk heb ik geen mega Note nodig en is een ‘gewone’ s voldoende…alhoewel een extra snel werkend apparaat aantrekkelijk klinkt en schetsen met de pen ook…ook al kan ik helemaal niet schetsen, noch heb ik wem reden om te schetsen

  1. Dionne Kathleen avatar

   Mevrouw “R”….

   “schetsen met de pen ook…ook al kan ik helemaal niet schetsen, noch heb ik wem reden om te schetsen”

   Hahahahaha… Kom maar een keer langs, mag je de mijne even testen, wink wink

 6. Laura | I scream beauty avatar

  Mooi!! Ik heb een s6…bevalt nog prima!

 7. nicole orriens avatar

  Wat fijn dat hij zo goed bevalt! Daar gaat het uiteindelijk ook allemaal om. Zelf heb ik een iPhone6.

 8. Lien avatar
  Lien

  Ik ben heel erg tevreden met mijn Huawei P9 lite. Prima toestelletje, doet perfect wat het hoort te doen.

 9. Daphne avatar

  Deze telefoon ziet er echt onwijs mooi uit, zeker de Note-type telefoons van Samsung lijken me heel fijn!

 10. Fleur avatar
  Fleur

  Ik ben toch meer van de iPhone. Voor mijn werk heb ik een Galaxy 5, maar ik vind het eigenlijk maar niets. Waarschijnlijk omdat ik zo aan de iPhone gewend ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like What you Read? Share!
Please let me Read...
Share via