ik doe niet meer alsof featured

Ik doe niet meer alsof

…Ik ben niet degene die je gaat vertellen dat het leven niet heavy is…

In een niet zo ver verleden popte de gedachte bij me op dat ik teveel rekening hou met mensen.
Niet zo van: iemand is invalide en ik hou daar rekening mee. Nee, zo van: ik trok het me aan wat anderen van mij dachten. En ook al mocht ik die mensen niet, of irriteerde ik me aan hun gedrag, zei ik er niets van, of lette ik op mijn woorden als ik al wat zei.

Why? Om “vriendjes” te blijven.

Why? Omdat we leven in een community waarin je relevantie en succes gemeten worden met hoe je eruit ziet, wat je hebt, hoe je je gedraagt en hoe up to date je wel niet bent. En, honest? Ik wilde ook relevant zijn.

Ik wilde ook bij de “stylish peeps” horen, ik wilde ook acknowledged worden door de “succesful peeps” en ik wilde “mom friends” hebben, want dat is wat moms doen toch?

Als dat niet al F-ed up genoeg was, dan was er ook nog die ridiculous social media game. De craziness waarbij ik mensen uitnodigde om in mijn leven mee te kijken en ze het recht gaf om daar commentaar en kritiek op te leveren. What the F**k?!

Ik ging mezelf op een gegeven moment conditioneren om alleen de dingen te delen waarvan ik dacht dat een ander dat wou horen of zien. Of waarvan ik dacht dat ik er dan “bij zou horen”. Daarnaast ging ik die blurry unflattering pics ook nog filteren en editen tot ze bijna onherkenbaar waren, om likes te krijgen. WTF?

Naast al deze zelf opgelegde struggles, zat ik als Multiskilled Mom met nog een dillema.

Mensen wisten van mijn knowledge en skills, en verwachtten daarom dat ik geen noob zou zijn. Maar ik kon al die verwachtingen niet altijd waarmaken. Dus ik deed maar alsof.

 

ik doe niet meer alsof blog cover

Ik doe niet meer alsof.

Short story: ik heb mezelf kapot gemaakt door onder andere met deze shizzle bezig te zijn. Ik probeerde te voldoen aan teveel maatstaven en was op een gegeven moment alleen maar bezig met keeping up appearences. I broke myself.

Na een jaar strugglen met depressie en alcoholmisbruik, heb ik besloten dat het genoeg is geweest.

Ik ben niet alles, ik heb niet alles, ik kan niet alles, ik lijk niet op alles en ik ga niet meer doen alsof.

Wat ik wel ga doen is mijn unpretended toughts en opinions delen. Want laten we eerlijk zijn, deze shizzle die we momlife noemen, kan heavy zijn en ik ben het zat dat mensen PRETENDEN dat het niet zo is. Misschien laat ik je daarmee lachen, misschien geef ik je herkenning en misschien help ik je.

Hoe dan ook, awesome dat ik even in je hoofd mocht ranten, stay honest doe niet meer alsof, en rock je momlife!…

Kusjes, en Di Out!

 

Ps: Meer weten over mij? Check mijn about page. Wil je merchandise rocken voor een unpretending lifestyle? Check mijn shop.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like What you Read? Share!
Please let me Read...
Share via