from around the web
Oudjaar Met Kinderen

Vele ouders weten wat oudjaar vieren als je kinderen hebt, in ieder geval niet is. Oudjaar met kinderen is niet uit je dak gaan tot je niet meer kan, of wakker blijven tot in de ochtend. Het is zeker niet zoveel champagne drinken tot je scheel kijkt. Maar wat kan het dan wel zijn? Ik heb mijn lievelings opties verzameld.

oudjaar met kinderen

EEN SUPER COOLE OUDJAAR MET KINDEREN

 

5. HERINNERINGEN SPEURTOCHT

oudjaar met kinderen-1

 

Via: No Time For Flashcards heb ik een leuke activiteit gevonden. Het gaat erom dat je herinneringen van het afgelopen jaar gaat verzamelen. Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat je aan het einde van de speurtocht de foto’s op chronologische volgorde kunt rangschikken. Zo heb je ineens een tijdlijn waarop duidelijk te zien is welke maand het allerleukste was.

4. AFTEL KLOK

oudjaar met kinderen-2

 

Om de kinderen bezig te houden gedurende de dag, heb ik dit knutselproject gevonden via Buggy and Buddy. Je hebt maar een paar standaard artikelen nodig en je kids kunnen het zo leuk versieren als  ze maar willen. Door de klok op een centrale, bereikbare plek te hangen, kun je ieder uur samen met je spruitjes aftellen.

3. AFTEL ZAKJES

oudjaar met kinderen-3

Wat vinden de meeste kinderen het allerleukste om te doen? Ja, cadeau’s uitpakken! Met deze activiteit via Happy Home Fairy, hebben ze ieder uur iets om naar uit te kijken. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Ik vul mijn zakjes met kinder vuurwerk, twee vliegen in één klap.

2. BALLOON DROP

oudjaar met kinderen-4

Om klokslag middernacht hoef je niet alleen te proosten, want hoe saai is dat nou voor je kids? Nee, maak er iets spectaculairs van! How about ballonnen die naar beneden  vallen? Via The Daily Meal heb ik een super simpele variant gevonden. Het enige dat je nog moet bedenken is wie niet al te scheel kijkt en ervoor kan zorgen dat de ballonnen losgelaten worden.

1. STARTING THE NEW YEAR WITH A HIGH FIVE AND A RIGHT FOOT

oudjaar met kinderen-5

Dit knutselproject/activiteit is voor mij wel de beste en allerleukste vondst. Bij ons thuis wordt het zeker een traditie. Via Crayons and Cuties in Kindergarten zie je hoe je een bord maakt waarop de kinderen kunnen invullen hoe ze het afgelopen jaar hebben ervaren en wat ze van het nieuwe jaar verwachten. Als je een beetje slim bent, maak je het bord van een formaat dat ingebonden kan worden. Als de kids ouder zijn, kunnen ze die meenemen als ze uit huis gaan. Leuk hè?

ONZE OUDJAAR TRADITIE MET DE KINDEREN

Dit jaar ben ik op zoek gegaan naar activiteiten en projecten om oudjaar met kinderen te kunnen vieren. Maar we hebben als gezin ook onze eigen traditie, die stamt vooral uit mijn Curaçaosche achtergrond en heeft betrekking op het goed afsluiten van het oudejaar en voorspoedig het nieuwe jaar tegemoet gaan.

SAMEN HET HUIS ZEGENEN

Voordat we onze laatste dutje voor het jaar doen ( we gaan rond 7 uur nog even 2 uurtjes slapen), zorg ik ervoor dat het huis schoon is zodat we het samen kunnen zegenenen. Daarvoor gebruiken we speciale wierook dat bestemd is voor het reinigen van je thuis. Die kun je in iedere willekeurige “Surinaamse Toko” kopen. Wij steken het wierook aan en wachten totdat deze begint met roken. Ik doe altijd onze voor- en achterdeur open (frisse lucht) en loop samen met mijn gezin door het huis van kamer naar kamer. In iedere kamer staan we even stil om een zegening uit te spreken. Hier laat ik mijn dochter van vijf ook wat zeggen. Als we alle kamers hebben gehad, zet ik het wierook bij de voordeur en laat het daar uitbranden.

Zoals ik  al zei dient dit ervoor het jaar “schoon” af te sluiten, en het nieuwe jaar fris tegemoet te gaan. In het verleden deden we ook aan goede voornemens, maar hier lees je waarom ik daarmee gekapt ben. Welke activiteiten of projecten onderneem jij met je gezin? Laat je het weten in de comments? En natuurlijk niet te vergeten: HAPPY NEW YEAR!

Grtz,
Di

 

 

 

5 replies on “
from around the web
Oudjaar Met Kinderen

  • Xarifa

    Stiekem ben ik blij dat mijn ouders nooit zo gek hebben gedaan. Wij mochten tot laat op blijven en nog even naar bed. Wij keken en doen we nog steeds films of een aflevering van Ik Hou Van Holland. Ook erg gezellig om te doen!

    Beantwoorden
  • Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl

    Wat leuk zeg! En inderdaad allemaal dingen die oud en nieuw voor kinderen ook net even wat bijzonderder te maken! Vroeger vond ik het altijd wel gezellig, maar de laatste tijd voelt het vaak wat meer als ‘uitzitten’ tot 12 uur en daarna is er dan idd nog wel het een en ander te doen. Met zulk soort dingen hoef je je echt niet te vervelen.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *