HI

IK BEN DIONNE

Ontwerper. Carrièrevrouw. Sometime Blogger. Moeder.

Een Creatief Superheld voor Ambitieuze Moeders

...AMBITIOUS MOMS ARE THE REAL SUPERHEROES. THEY DON'T ONLY RAISE THEIR KIDS;;;;; THEY WORK, MAINTAIN THEIR HOUSEHOLD AND SOMETIMES RAISE THEIR HUSBANDS TOO...

dionne kathleen

OVER DIONNE KATHLEEN

MULTI-GETALENTEERD & AMBITIEUS

Haaaiii, (zo zeg ik dus hoi op z’n Rotterdams) Ik ben Dionne Kathleen, maar ik luister ook als je Di, Didi, Bay, of Mama zegt. Ik ben een Caribische vrouw geboren in de jaren ’80 en afgestudeerd als Bouwkundig Ingenieur. Al jaren ben ik getrouwd met mijn knappe man, en sinds 2012 ben ik moeder (van inmiddels drie kids). Daarnaast maak ik voltijd carrière bij de Brandweer.

In 2015 besloot ik, na jaren als freelancer te hebben gewerkt, naast mijn carrière, officieel te gaan ondernemen vanuit mijn passie. Ik startte mijn eigen ontwerpbureau.

Met de extra (officiële) onderneming werd mijn leven een stuk drukker. Ik moest manieren vinden om weer grip te hebben op mijn mom life.
Als uitlaatklep begon ik te bloggen (I know, nóg een onderneming).

Om niet helemaal crazy te worden , heb ik mijn mama blog en ontwerpbureau, (online) gecombineerd tot Dionnekathleen.com. Een platform en community voor ambitieuze en drukke moeders op die zoek zijn naar inspiratie, motivatie en creatieve oplossingen die passen bij hun busy mom life.

klik hier voor meer >>

BACKGROUND

Toen ik nog kind was, fantaseerde ik veel en ontwierp ik graag. Soms was het alleen kinderachtige architectuur. Maar, ik werd er in ieder geval erg blij van. In die dagen, schreef ik ook vaak korte verhalen, of bedacht en maakte ik (achteraf gebleken) totaal niet lekkere recepten. Wat ik ook deed, het had altijd te maken met bedenken, verzinnen, ontwerpen, of hoe je het ook noemen wilt.

Nu ik ouder en wijzer ben, werk ik nog steeds aan (gelukkig) betere recepten en ontwerp en bedenk ik nog steeds van alles en nog wat.

Zo werk ik aan tools voor planning en organisatie, help ik anderen graag met de styling van hun celebrations, bedenk ik nieuwe danspasjes (voor als ik ooit nog eens Zumba ga geven) en gooi ik om de zoveel tijd het interieur van ons huis om. Waar ik ook mee bezig ben, creativiteit staat op nummer 1.

STUDIE

In 2008 ben ik op afgestudeerd als Bouwkundig Ingenieur (HBO) aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Ik heb mijn studie daarna zonder een tussenpauze vervolgd aan de TU te Delft, faculteit Architecture, Urbanism and Building Science. De Master heb ik  (nog) niet afgerond, maar het staat nog zeker op mijn bucket list! (eerst even winnen in de mom life)

Wil je, na dit alles nog meer weten? Kijk dan hier. Meer geïnteresseerd in wat ik met mijn ontwerpskills doe? Kijk dan hier.

DIONNE KATHLEEN BASc. | BOUWKUNDIG INGENIEUR +
MULTI-DISCIPLINAIR ONTWERPER

Korianderstraat 35 9391 SG  HOOGVLIET-RT
T: +31 6 1993 7757
E: dionne@dionnekathleen.com
KVK: 64004260 | BTW: 15695876B01

OVER STUDIO 2012

MULTI-DISCIPLINAIR EN ORIGINEEL

Studio 2012 is een multi-disciplinair ontwerpbureau waarvan de focus vooral ligt op het ontwerpen en ontwikkelen van Visuals voor ambitieuze moeders die een druk bestaan leiden. Moeders die door tijd tekort altijd maar naar de basic en minder originele producten grijpen.

Met mijn designs probeer ik jouw unieke persoonlijkheid en de identiteit van jouw gezin uit te beelden. We maken samen van die bijzondere momenten een echte branded experience.

Naast maatwerk levert Studio 2012 ook pre-made (maar unieke) visuals. De belofte is dat er per pre-made ontwerp maar 1 verkocht wordt. Ook al heb je geen 1-op-1 consult gehad, krijg je alsnog een one of a kind product. Voor deze pre-made goodies kun je terecht in de shop.

Studio 2012 ontwerpt daarnaast nog altijd je droomhuis. Surf naar de site voor meer informatie.

BACKGROUND >>

Studio 2012 is ooit gestart als Dionne Kathleen Building Design. De focus lag toen op het creëren van hoogwaardige, maar betaalbare huisontwerpen voor gezellige gezinnen.

Nadat ik in 2012 moeder werd, liep ik door de side-effect van moederschap (tijd tekort), vaak tegen creatieve uitdagingen aan. Ik werd zo vergeetachtig dat ik altijd, last-minute, kant-en-klare uitnodigingen of andere visuele communicatien middelen aan het kopen was.  En omdat ik alles last-minute deed, belandde ik altijd bij dezelfde winkels met dezelfde soort creaties die één ieder en masse kan kopen. Zo on-origineel voor iemand die zelf ook ontwerpt en graag creatief is in haar doen en laten en in het doen en laten van haar gezin.

Toen ik hierop werd gewezen door één van mijn girlfriends, wist ik dat er iets moest veranderen. Ook al zat mijn ervaring in de bouwkunde en architectuur, begon ik zelf visuals te ontwerpen. Uitnodiging voor een party? Ik deed het. Get well soon card? Ik deed het…

Deze visuals werden zo goed ontvangen, dat ik ook voor anderen ging ontwerpen. Naast huizen werd dit toen ook deel van mijn aanbod.

Nu, een paar jaar later is Dionne Kathleen Building Design omgedoopt tot Studio 2012 (2012 omdat ik in dat jaar moeder werd en daardoor ook als een moeder, met moederproblemen, ging denken)

OVER ACCORDING TO DI

HET LEVEN VOLGENS EEN MULTI-GETALENTEERDE MAMA

Als moeder ben je een nanny, schoonmaakster, chefkok, boekhoudster, (party)planner, bemiddelaar, lerares en soms ook huisarts, verpleegster, personal trainer en automonteur. Gooi daar nog veeleisende en onvoorspelbare opdrachtgevers bovenop, en je hebt het perfecte recept voor chaos en stress.

Mijn huishouden is altijd georganiseerd en opgeruimd geweest. Nadat ons tweede geboren werd, veranderde dat een beetje. Met een man die 60 uur in de week werkt, stond ik er (ondanks een eigen ontwerpbureau naast een baan van 40 uur) alleen voor met twee jonge kinderen en het huishouden.

Nou ben ik super georganiseerd en een echte planner, maar toch was ik de controle over mijn huishouding kwijt, en overwoog ik dagelijks bij het ontbijt een fles wijn open te trekken. De rust was ver te zoeken, maar in plaats van de dag te starten met een fles Pink Moscato, ben ik gestart met bloggen. Yay!

Met mijn blog probeer ik vooral mijn day to day te delen. Hoe anders kun je een like-minded mama inspireren, motiveren of steunen als je zelf geen ervaringsdeskundige bent? Het moederschap blijft grappig, vermoeiend, inspirerend, vaak ook stressvol. Maar in the end geeft het superveel voldoening. Dit is mijn versie van een mom life, lees je mee?