VOOR HANDIGE TOOLS, ADVIEZEN WAAR JE IETS AAN HEBT EN EEN DOSIS INSPIRATIE VOOR RUST, OVERZICHT EN STRUCTUUR IN JE GEZIN EN HUISHOUDEN

Als moeder ben je een nanny, schoonmaakster, chefkok, boekhoudster, (party)planner, bemiddelaar, lerares en soms ook huisarts, verpleegster, personal trainer en automonteur. Gooi daar nog veeleisende en onvoorspelbare opdrachtgevers bovenop, en je hebt het perfecte recept voor chaos en stress.

Mijn huishouden is altijd georganiseerd en opgeruimd geweest. Nadat ons tweede geboren werd, veranderde dat een beetje. Met een man die 60 uur in de week werkt, stond ik er (ondanks een eigen ontwerpstudio en een baan van 40 uur) alleen voor met twee jonge kinderen en het huishouden.

Nou ben ik super georganiseerd en een echte planner, maar toch was ik de controle over mijn huishouding kwijt, en overwoog ik dagelijks bij het ontbijt een fles wijn open te trekken.

Er moest iets bedacht worden om de rust en structuur terug te brengen in ons leven, zodat ook ik weer kon genieten in plaats van alleen maar overleven.

Al mijn passies en ambitie opgeven en mij neerleggen bij “alleen maar” moeder zijn, heb ik nooit overwogen. Proberen om tóch alle petten te dragen en alle ballen rollende te houden werd mijn missie. Ik ben ook de eerste die toegeeft dat ik een zwak heb voor to-do lists, checklists, prikborden en planners, en daarmee werd mijn missie gelukkig aanzienlijk versimpeld.

Met een duidelijk doel voor ogen heb ik tips en ideeën moeten verzamelen en eigen tools moeten ontwikkelen, om de rust en het overzicht te kunnen creëren. Met de verzamelde kennis en de tools had ik ineens grip op de chaos. Dit was reden genoeg om mijn inzichten te willen delen met andere mama’s die dreigen overweldigd te raken. Mijn blog werd mijn uitlaatklep en communicatiemiddel, want wat voor mij werkt, kan ook voor anderen werken, toch?

Dus, Overweeg jij als ambitieuze mama ook wijn te nemen bij het ontbijt? Stop daar onmiddellijk mee, I’ve got you…

IK DEEL

Met mijn blog probeer ik vooral mijn day to day te delen. Hoe anders kun je een like-minded mama inspireren, motiveren of steunen als je zelf geen ervaringsdeskundige bent? Vaak zijn het (grappige) anecdotes, maar er zitten ook adviezen, tips en tricks tussen waar iedere moeder zich wel in kan vinden. Lees je mee?

IK GEEF WEG

Er zijn meerdere tools die ik dagelijks inzet om mijn to-do’s efficiënter te maken. Sommige daarvan zijn zo fijn in gebruik dat ik ze gratis en voor niets met jou wil delen. Kijk even hier, of er wat voor jou tussen zit.

IK VERKOOP

Binnenkort kun je in de store terecht voor mijn zelf ontwikkelde tools voor planning, ordening en organisatie! Houd de site in de gaten…

Kortom, dionnekathleen.com is een verzamelplatform voor ALLES dat met het organiseren van je momlife te maken heeft.

OVER DIONNE KATHLEEN

OH, HAAAIII…

Haaaiii, (zo zeg ik dus hoi op z’n Rotterdams) Ik ben Dionne Kathleen, maar ik luister ook als je Di, Didi, Bay, of Mama zegt. Ik ben een Caribische vrouw geboren in de jaren ’80, afgestudeerd als Bouwkundig Ingenieur en al jaren getrouwd met mijn knappe man. Sinds 2012 ben ik moeder (van inmiddels drie kids) en ik maak daarnaast voltijd carrière bij de Brandweer.

Multi-Getalenteerd en Multi-Ambitieus dus…

T-V-N (Toedels Voor Nu)

over dionne kathleen

Als jij klaar bent met de chaos en meer wilt gaan genieten, dan ben je in goed gezelschap, want dat wil ik ook.