WAAROM IK MIJN EIGEN DING GA DOEN
STOPPEN MET VERGELIJKEN

Ken je dat? Al scrollend op Instagram of Facebook, denk je; wow zo moet het dus! Je gaat er alles aan doen om ook zo’n een mooie feed te creëren of om dezelfde “goede en nuttige” postst te plaatsen. En dan trap je toch zelf keihard op de rem, want,  waar ben je mee bezig, hoezo moeten? Nee, je moet stoppen met vergelijken.

stoppen met vergelijken

IDENTITY CRISIS?

In 2008 was ik al afgestudeerd als Bouwkundig Ingenieur, daarna ben ik verder gegaan met studeren. Ik werkte toen ook in een sector die totaal niet aansloot bij mijn passie en kunnen. Ergens aan het begin van 2015 was ik daarom ook zoveel dingen zat, één waarvan het feit dat ik niks meer deed met mijn studie en titel.
Een kat in een beetje een nauwe plek maakt rare sprongen, dus ik kocht een domeinnaam en ging als een kip zonder kop, gefrustreerd werken aan een website bestemd voor een partyplanner. Want dat zou ik worden.

NOU MOOI NIET

Hoezo een partyplanner? Muts, je bent afgestudeerd als bouwkundige. Je hebt goede vaardigheden als een ontwerper van gebouwen! Ik trapte dus weer keihard op de rem, want waarom zou ik energie en tijd steken in iets dat toch niet helemaal mijn ding was?
Wat is dan wel mijn ding? Heel eerlijk, tot ongeveer oktober 2017 wist ik het zelf niet eens. Ik ben en kan zoveel, dat het voor mij moeilijk was om één richting te kiezen.

STOPPEN MET VERGELIJKEN

Mezelf, mijn blog en mijn business vergelijken met een ander heeft alleen al om die reden ab-so-luut geen zin. En toch doe, althans ik moet zeggen deed, ik het.
Op Insta volg ik moeders, business babes, planners, coaches, inspirational speakers, ontwerpers. De hele meut, maar geen enkele account is vergelijkbaar met wat ik wil. Mijn Instagram is op dit moment dan ook leeg, want ik weet simpelweg niet wat ik ermee aanmoet. Het enige dat ik wel weet is dat ik niet meer naar anderen ga kijken en groen ga zien van jaloezie.

MIJN EIGEN DING DOEN

Nietzsche heeft ooit gezegd:

You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

En dat zijn woorden waar ik bij wil leven, kan leven en ga leven. In één van mijn laatste posts van vorig jaar heb ik al gezegd dat ik mezelf geen moeten meer opleg. Het brengt onnodig stress en druk met zich mee. Stoppen met vergelijken hoort daar ook bij. Dit jaar is namelijk een jaar van plannen, grote stappen maken, rust en zelfzorg.

HOE DAN WEL?

Dat is natuurlijk dé vraag, één die ik aan jullie wil stellen. Wat zou jij posten als jij mij was? Denk je met mij mee? Ik hoor graag van je!

Grtz,
Di

9 replies on “
WAAROM IK MIJN EIGEN DING GA DOEN
STOPPEN MET VERGELIJKEN

 • Adine @ LekkerLevenMetMinder

  Inhoudelijk kan ik niet zeggen waarover jij moet posten, maar als ik kijk naar het pad dat ik nu bewandel: ga eens na hoe je wilt dat je leven er over 5 jaar uitziet. Waar wil je mee bezig zijn? Waar liggen je passies? En waar ligt het kruisvlak van passie & geld verdienen? Is dat iets waarin je blog kan bijdragen? Zijn er dingen die je daarvoor kunt/wilt uitzoeken of leren en waar je eventueel over kunt schrijven? Uiteindelijk moet hetgeen waarover je schrijft iets zijn waar écht je hart ligt. En als je eenmaal weet wat dat is, dan kun je altijd kijken hoe je dat gestructureerd en strategisch aanpakt, zodat het ook als één duidelijk plaatje (Dát is Dionne!) naar buiten komt

  Beantwoorden
 • Lien

  Dat is een mooi voornemen voor het nieuwe jaar. Ook al ben ik ook met die intentie gestart, ik merk dat ik het veel moeilijker vind dan gedacht om mezelf niet te vergelijken met anderen, mezelf onderuit te halen. Werkpuntje voor mezelf dus ook 🙂

  Beantwoorden
 • Saskia

  Jouw post laat me denken aan een tijdje terug, toen ik het blog-bijltje er bij neer gooide. Ik vergeleek mezelf te veel met anderen. Na een jaar stilte lekker terug onder het motto, niets moet, alles mag. Ik doe lekker mijn eigen ding, in een tempo waar ik daar zin in heb.

  Er is veel aan deze beslissing vooraf gegaan, denk aan een bijna-burnout. het altijd te goed willen doen, met iedereen mee willen lopen en vooral me zelf blind staren op hoe ‘goed’ andere het doen.

  Dus, gewoon je eigen ding doen, op je eigen tempo. en sch** hebben aan de rest 😉

  Beantwoorden
 • Eke

  Doe waar jij blij van wordt en stop met leven voor anderen. Leuk hoor, zo’n perfecte Instafeed, en dan? Ben je dan gelukkiger in je leven? Ik vind een feed waarin persoonlijke dingen naar voren komen veel fijner om naar te kijken. Het leven is namelijk niet perfect.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *